Ο οίνος στην παρέα της γεύσης

Αγαπητοί αναγνώστες του Mediterranean-cuisine.com εγκαινιάζουμε την στήλη του οίνου, που θεωρούμε άριστα ταιριάζει να υπάρχει με το γαστρονομικό θέμα του site.

Πιστεύουμε πως τα άρθρα μας θα σας ενδιαφέρουν τόσο για την θεματολογία τους όσο και για τις προτάσεις τους, ώστε με τις συνταγές που διαβάζετε στο site να ταιριάζετε και το κρασί για κάθε περίπτωση.

Τα θέματα θα χωρίζονται σε τρία μέρη. Το ένα θα είναι εγκυκλοπαιδικής φύσης, το άλλο πληροφορίες περί γευσιγνωσιας, ώστε να γευόμαστε, να διακρίνουμε τα στοιχεία του κρασιού και να δημιουργεί ο καθένας την δική του άποψη. Το τρίτο θα αποτελεί την δική μας άποψη για ένα κρασί που θα επιλέγουμε κάθε φορά.

Θα ξεκινήσουμε ένα μικρό αφιέρωμα με την παραγωγική διαδικασία, κατόπιν με μια διαδρομή στην Ελλάδα και τα κρασιά της για να προσανατολιστούμε στις οινοπαραγωγές περιοχές της χώρας μας. Ο τόπος που παράγει κρασί είναι δεμένος με το κλίμα, το έδαφος, με τις ποικιλίες που καλλιεργούνται εκεί και κατά συνέπεια με τους τύπους των κρασιών που παράγονται. Στο μέλλον στόχος είναι το ταξίδι μας να πάει και εκτός συνόρων. Ο κόσμος του κρασιού δεν έχει τέλος κι εμείς από εδώ θα προσπαθήσουμε να σας βοηθήσουμε να τον προσεγγίσετε γιατί αξίζει. Αξίζει για πολλούς λόγους, που θα προσπαθήσουμε να τους προβάλλουμε μέσα από τη στήλη μας.

Στην Ελλάδα υπάρχει πλούτος από ποικιλίες σταφυλιού και οίνους που άλλοι είναι αρκετά γνωστοί στο καταναλωτικό κοινό, άλλοι άγνωστοι. Ακόμα κι αν γνωρίζουμε ποικιλία και κρασί, πάλι καλό είναι να μαθαίνουμε σχετικές πληροφορίες, μιας και υπάρχουν πολλοί παράγοντες που μπορούν να αλλάξουν την εικόνα ενός κρασιού από χρόνο σε χρόνο.

Ο άνθρωπος, δηλαδή, ο παραγωγός παίζει καθοριστικό ρόλο στο χαρακτήρα, στο στυλ, στην όψη, στην γεύση, στο άρωμα του κρασιού, καθώς και στον χρόνο που θα αποφασίσει αυτό να βγει στην αγορά.

Με αυτή τη μικρή εισαγωγή, αναγγέλλουμε το ξεκίνημα της στήλης του οίνου σαυτό το site, που κάνει πραγματικότητα ένα μεράκι κάποιων νέων ανθρώπων, να μυήσουν τους επισκέπτες του site στην μαγειρική αλλά και γενικότερα στη δημιουργία, στη διατροφή, στη γεύση και φυσικά στην απόλαυση.

Πάμε παρέα σε ένα όμορφο ταξίδι λοιπόν!

Κορνιώτης Παναγιώτης
Οινολόγος


Αφήστε ένα σχόλιο

All rights reserved © Designed and hosted by Sotis